iglidur® i6-BLUE-PL
Materiál iglidur® i6-BLUE-PL
Tribologický prášek z igliduru® i6-BLUE-PL vyvinutý pro laserové spékání byl speciálně vytvořen pro šneková kola v potravinářském průmyslu. Testy ve zkušební laboratoři igus prokázaly delší životnost než u konvenčně frézovaných ozubených kol - např. z POM. To výrazně zvyšuje flexibilitu při konstrukci komponent, protože proces laserového spékání eliminuje potřebu nástrojů, a proto lze speciální díly vyrábět efektivně bez minimálního objednacího množství. Kromě toho je iglidur® i6-BLUE i opticky detekovatelný.
- Vynikající odolnost proti oděru
- Vysoká tuhost
- Přesné detaily povrchu
- Ideální pro šnekové převody
- Modré zbarvení pro snadnou optickou zjistitelnost
- Vyhovuje potravinám v souladu s nařízením FDA a EU 10/2011
✅ Typická průmyslová odvětví a aplikace: potravinářský a farmaceutický průmysl, obalový průmysl
Technické údaje
Obecné vlastnosti |
|
Barva | pastelově modrá |
Maximální nasákavost | 1,9 % hmot. |
Max. absorpce vlhkosti (při 23 °C/73 °F, 50 % ot.h.) | 0,8 % hmot., zkušební metoda DIN 53495 |
Koeficient kluzného tření, dynamický, proti oceli Cf53 | 0.39 |
Koeficient kluzného tření, dynamický, proti nerezové oceli 304 | 0.22 |
Hodnota pv, max. (za sucha) | 0,35 MPa ⋅ m/s |
Pevnost v ohybu | 49 / 38 MPa |
Hmotnost | 10,00 kg |
Fyzikální a tepelné vlastnosti |
|
Max. teplota dlouhodobého použití | 80 °C |
Max. teplota krátkodobého použití | 140 °C |
Nižší teplota použití | -40 °C |
Koeficient tepelné roztažnosti (při 23 °C/73 °F) | 12 K-1 ⋅ 10-5, zkušební metoda DIN 53752 |
Max. doporučený povrchový tlak (při +20 °C/68 °F) | 34,0 MPa |
Tlakové zatížení | 44 Mpa |
Tepelná vodivost | 0,14 W/(m ⋅ K), zkušební metoda ASTM C 177 |
Elektrické vlastnosti |
|
Povrchový odpor | > 1011 Ω, zkušební metoda DIN 53482 |
Specifický objemový odpor | > 1012 Ωcm, zkušební metoda DIN IEC 93 |
Mechanické vlastnosti |
|
Tvrdost podle Shore-D | 67, zkušební metoda DIN 53505 |